Història

Els inicis

En Joan Cirera i Campas va fundar l’empresa Cirera l‘any 1964. La seva activitat es compaginava entre el  reciclatge de cartró, ferralla i vidre i la recollida domiciliària de Parets del Vallès.


En els inicis, el servei el realitzava amb un tractor i un remolc, més tard, va adquirir un camió Ebro que la gent del poble de Parets del Vallès i la gent que el coneixia l’anomenaven “Pipi-rana”. Segons sembla, aquest nom li venia per la semblança del camió en una granota i que anava sempre tocant la botzina.


En Joan Cirera juntament amb els seus fills, des de l’any 1964 fins a l’any 1979, recollien porta a porta, els residus de Parets del Vallès, tècnica que amb els anys es va anar perdent arreu de Catalunya i ara s’està recuperant per facilitar la recollida selectiva i augmentar així el percentatge de reciclatge. Com en tantes coses, estem tornant als orígens, està clar que els nostres avis i besavis no ho feien tan malament!

tractor
Tractor per recollir residus
Joan Cirera amb el Pipi-Rana
flota
Flota de Transports i Serveis J. Cirera, S.L.

El pas dels anys

A partir de l’any 1980, la segona generació, en Josep Cirera i Nesplé i Joan Cirera i Nesplé, van continuar amb el negoci del seu pare i van adquirir la concessió de recollida de residus urbans de Lliçà de Vall i de La Roca del Vallès, municipis que 40 anys més tard, encara són gestionats per Gestió de Residus Cirera, S.L.


L’any 1991 es va formalitzar l’activitat amb l’empresa Transports i Serveis J. Cirera, S.L. i va començar el creixement amb noves recollides de residus urbans a Sant Carles i a l’Estany de Gallecs, així com l’expansió en la recollida de residus industrials.

Els darrers anys

Durant aquestes tres dècades inicials, l’empresa va desenvolupar la seva activitat de recollida i transport de residus tant per a l’administració pública com per a empreses privades, gràcies a les quals, avui dia disposem d’una àmplia i sòlida experiència en el sector.


Amb la nova generació familiar, l’any 2006, l’empresa amplia el seu catàleg de serveis i es constitueix com a Gestor de Residus Autoritzat (E-978.07) amb la denominació de Gestió de Residus Cirera, S.L. i en Josep Cirera i Francàs al capdavant. Un home dinàmic, compromès amb les persones i visionari en la protecció del planeta; de petit quan acompanyava
al seu pare amb el camió, ja pensava en la necessitat de reciclar i minimitzar l’impacte dels residus al medi ambient.

En aquesta nova etapa, Residus Cirera ha sofert un alt creixement que ha anat acompanyat de noves infraestructures, nous mitjans humans i materials, innovacions tècniques i una nova cultura d’empresa que la fa única en la seva àrea d’influència.


A la seu administrativa i a la zona d’estacionament de vehicles que ja disposava l’empresa al poble, s’hi han sumat el Centre Gestor posat en funcionament al c/ Priorat del polígon La Serra II, amb una capacitat de gestió de 34.000 tones anuals de residus i la Planta de Triatge.


Amb les noves instal·lacions, Residus Cirera fa realitat el seu somni de recuperar el màxim de residus, convertir-los en un recurs i per tant, minimitzar l’impacte d’aquests en el medi ambient.

Planta de Triatge on transformem els residus en un recurs.

En l’actualitat ens enorgulleix:

 • Donar feina a un plantilla de quasi
  70 empleats.
 • Ser una empresa consolidada amb
  40 anys d’experiència en la Gestió
  de Residus INDUSTRIALS i 55
  anys en Residus URBANS.
 • Disposar d’una flota pròpia de
  quasi 40 camions.
 • Tenir un desplegament de més de
  1500 contenidors i caixes.
 • Prioritzar el reciclatge vers reubicar
  els residus a l’abocador.
 • No reubicar els residus a d’altres
  països.
Camió de residus Industrials. Transporta residus i amb els seus missatges consciencia a la població.

Les nostres prioritats:

 • Lluitar per la igualtat de gènere.
 • Apostar per un treball decent i creixement econòmic.
 • Pugnar per a reduir les desigualtats.
 • Actuar contra el canvi climàtic.