5 claus per a defensar la biodiversitat des de la gestió de residus

La biodiversitat es defineix com la varietat genètica d’espècies i ecosistemes que existeixen, és a dir, com el conjunt de diferents formes que adopta la vida, des de l’ADN al biòtop. I què té a veure això amb la gestió de residus? Continua llegint!

La vida és dura de pelar, prospera quan se li dóna una oportunitat, però aconseguir l’equilibri és delicat. I d’aquest equilibri depèn la nostra realitat tal com la coneixem. És més, subscrivim al cent per cent la idea que la biodiversitat no és una opció, és una necessitat. Aquí tens cinc raons, però segur que se te n’acut alguna més.

A nosaltres, almenys, se’ns ocorren cinc claus més per defensar la biodiversitat relacionades directament amb la gestió de residus. Aquí van!

  1. Reducció de l’impacte

Amb dues-centes extincions d’espècies diàries i més d’un 10% de la flora amenaçada, urgeix reduir els impactes directes provocats per un consum indiscriminat de combustibles fòssils, abocaments incontrolats d’escombraries i la generació de residus industrials altament contaminants. Això, simplement, no és negociable.

  1. Economia sostenible

Els gestors de residus, empreses especialitzades com Cirera, som actors de primera fila en l’anomenada economia circular. Participem activament en la reinserció en la cadena de subministrament de matèria primera reciclada i combustible sòlid recuperat mentre alimentem un sector econòmic dinàmic.

  1. Conscienciació col·lectiva

Tots, no solament les grans indústries, som productors de residus, tant sòlids com gasosos. Si volem viure en un món amb biodiversitat, és indispensable que assumim la nostra responsabilitat individual i aportem el nostre granet de sorra: reducció de consum, reutilització, reparació, reciclatge…

  1. Polítiques públiques

La gestió de residus no passa únicament per la iniciativa privada, per descomptat. Els programes públics (com els plans PIMA) funcionen com a palanques decisives perquè les institucions i entitats territorials facin un decidit pas endavant, generant el caldo de cultiu idoni perquè les empreses i els ciutadans s’activin.

  1. Saber fer constantment actualitzat

Les empreses de gestió de residus haurien de posar la seva experiència al servei del bé comú,  com també, establir processos de millora interna contínua perquè l’activitat sigui cada vegada més eficient (menys costosa i amb millors resultats). A Residus Cirera ja ho fem, transparència, responsabilitat social i innovació per davant de tot.

Perquè la biodiversitat és tasca de tots!

¿Tienes un residuo difícil de gestionar?

¡TE AYUDAMOS!